0

Aan mijn tijd op Avans mis ik S.V. Merlijn en de vrijheid het meeste. Meestal bleven we na de colleges in de huiskamer van de studieverenigingen hangen om vervolgens de kroeg in te gaan. Naar die gezelligheid en onbezorgdheid verlang ik stiekem wel een beetje terug.

Kan je de geleerde theorie goed gebruiken in de praktijk?

Ja, als organisatieadviseur geef ik advies bij het ontwikkelen en veranderen van organisaties. Denk hierbij aan vraagstukken op het gebied van businessplannen, strategie, innovatie, HR en allerlei andere bedrijfskundige vraagstukken. Allerlei onderwerpen waar de modellen en theorieën van Bedrijfskunde MER goed van pas komen!

Hoe ben je aan je baan gekomen?

Ik ben nu bezig met het schrijven van mijn master thesis. In de tijd die ik over had wilde ik een studie gerelateerde bijbaan doen. Ik heb toen Martijn Goudzwaard – een oud-Midas lid die bij Van Oers werkt – geappt of zij bij Van Oers nog medewerkers zochten voor de afdeling Organisatieadvies. Diezelfde avond werd ik nog gebeld. Een week later zat ik aan tafel en het gesprek beviel zo goed dat ik er nu alweer twee maanden in dienst ben.

Wilde je deze kant al op?

Eerst niet. Toen ik begon aan de opleiding Bedrijfskunde MER had ik geen idee wat ik ging doen, ik wilde namelijk alles. Tijdens de studie kwam ik erachter dat ik verandering en organisatie het tofste vond. Alle aspecten van Bedrijfskunde komen hierin terug. Ik ben hier toen in afgestudeerd en een master in gaan doen.

Wat wil je de studenten mee geven als ze klaar zijn met afstuderen?

Heel cliché, maar ga iets doen wat je echt leuk en interessant vindt. Op LinkedIn worden net afgestudeerden doodgegooid met aanbiedingen voor allerlei functies. Laat je niet zomaar verleiden door leuke praatjes en goede arbeidsvoorwaarden, maar blijf goed nadenken of die functie wel echt is wat jou beweegt.

Wat was jouw functie binnen S.V. Merlijn? En hoe vond je het om deel uit te maken van deze vereniging?

Ik ben begonnen als lid van de introkamp- en Pr-commissie en uiteindelijk heb ik twee jaar deelgenomen in het bestuur als secretaris. S.V. Merlijn heet mijn studietijd wel compleet gemaakt. Enerzijds het feesten en anderzijds de ontwikkeling door middel van het netwerken met organisaties en door het organiseren van activiteiten.

Waar heb je het meest van geleerd binnen S.V. Merlijn?

Het leren ondernemen en het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden. Op het moment dat je een activiteit organiseert voor S.V. Merlijn moet je met verschillende partijen rekening houden: studenten, leden, docenten, de bedrijven en natuurlijk de andere studieverenigingen. Dit maakt het wat lastiger dan je zou denken. In het ‘echte leven’ werkt dit ook zo. Daardoor zie ik S.V. Merlijn als een waardevolle les.

Hoe combineer je jouw nieuwe studie met je baan? En welke studie volg je nu?

Ik volg de master Organization Studies aan de Universiteit van Tilburg. Momenteel werk ik 20 uur en de andere 20 uur besteed ik aan het schrijven van mijn thesis. Hiervoor werkte ik minder. De studie heeft een veel contacturen en het tempo ligt hoogt, waardoor je daarnaast niet veel uurtjes kunt werken.

Wanneer ga je weer fulltime aan de slag?

Als alles volgens plan loopt studeer ik in juni af en ga ik vanaf dat moment fulltime werken.

Geschreven door Carolien Zwart.