0

Richard Aantjes (Alumni) is een 20-jarige Bedrijfskunde student van Avans Hogeschool in Breda. Tijdens een project moest hij een fictief bedrijf oprichten, wat daadwerkelijk gerund zou kunnen worden.

Van schoolproject naar écht bedrijf

,,De bedoeling was eigenlijk dat we een fictief bedrijf gingen oprichten, wat daadwerkelijk een echt bedrijf zou kunnen zijn. Het was onze eerste opdracht dus niemand wist eigenlijk hoe het uit zou gaan pakken”, legt Richard uit. Nadat de projectgroep wat ideeën had opgedaan via internet, was er een product uitgekomen: een stropdas met een rits of koordmechanisme. Doordat de das is voorgeknoopt, heb je hem binnen enkele seconden om. De naam (Tie-Rex) is ook zelf bedacht door Richard. ,,Het is een woordspeling en tegelijkertijd een pakkende naam. Een grappig detail is dat ik vroeger gek was van dino’s, dus het is wel leuk dat dit ook in de naam is verwerkt.”

Wat is je grootste leermoment tot nu toe?

,,Het bedrijf bestaat nu vijf maanden. Je moet er hard voor werken. Het ligt echt bij jezelf, als je zelf niks onderneemt dan gebeurt er ook niks. Ik haal er veel energie uit en dat is het belangrijkste. Ik ben bijvoorbeeld afgelopen november naar De Week Van De Ondernemer in Ahoy geweest, waar alleen maar ondernemers bijeenkwamen. Hier heb ik onder andere geleerd hoe ik mijn website kan optimaliseren. Vooraf had ik het idee om me voornamelijk op studenten te richten, maar in de afgelopen maanden kwam er een nieuwe doelgroep naar voren: zangkoren. Ik had hier zelf nog niet aan gedacht , maar vind het wel erg leuk!”

Hoe combineer je school met je eigen onderneming?

,,Ik loop momenteel stage, waardoor het neerkomt op de avonduren of het weekend. Het is natuurlijk wel wat drukker nu door de feestdagen.”

Wat zou je nog anders willen doen of veranderen?

,,Ik wil de komende jaren mijn assortiment uitbreiden. Qua kleuren wil ik op korte termijn meer aanbieden, denk bijvoorbeeld aan lichtblauw of dassen met patronen. Maar ook aan dassen die aan feesten gebonden zijn: oranje dassen voor Koningsdag of feestelijke stropdassen voor carnaval. Misschien wil ik naast de voorgeknoopte dassen ook vlinderdasjes toevoegen aan het assortiment.”

 

Heb jij nog een stropdas nodig voor de kerstdagen of een andere gelegenheid? Kijk dan op de website www.tierex.nl!

 

 

Leave a Reply

Avans Hogeschool
Hogeschoollaan 1
4818 CR Breda